De opname van de gemeente is een begrip geworden in de christelijke wereld. Het is de algemene eindtijdvisie, dat er aan het eind van de tijd een periode van zeven jaar ellende zal aanbreken, de grote verdrukking. De gemeente zal dan opgenomen worden. Deze visie kent diverse varianten zoals een opname voor de grote verdrukking of een opname tijdens de grote verdrukking. Maar wat allen gemeen hebben, is de gedachte dat er nog een grote verdrukking komt en dat de gelovigen opgenomen worden in de hemel.
Bijzonder is dat de oorsprong van deze algemeen geaccepteerde eindtijdvisie bij weinigen bekend is, terwijl talloze boeken, visies, eindtijdscenario’s en sprekers voortborduren op deze basis. Hoe komt dat, waar komt deze theorie vandaan, en hoe Bijbels is deze theorie?

Reden om eens grondig te kijken naar het ontstaan van deze visie, de argumenten die doorgaans gebruikt worden, maar vooral ook naar wat de Bijbel ons leert over de grote verdrukking, de opname en Jezus’ wederkomst!

Wat zegt Jezus zelf over de tijd voor zijn wederkomst? Geeft Hij aanleiding om rustig af te wachten tot we opgenomen worden? Of wordt er van ons actief handelen verwacht? Het boekje ‘Wat als de opname niet komt’ gaat in op deze vragen aan de hand van de Bijbel.

Lees meer/bestel de brochure ‘Wat als de opname niet komt’